Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] SF:Droid - nowy bot

Moyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu posiadam własnego bota do gry Shakes & Fidget i postanowiłem go udostępnić.

Podczas projektowania starałem się usunąć najbardziej uciążliwy problem, otóż mój program nie wymaga włączonego komputera, dodatkowo można nim zarządzać z systemu Windows, Linux, Mac OS X a nawet Android, dla pozostałych platform przygotowałem panel w przeglądarce, dzięki temu nie musimy martwić się o konta w trakcie dłuższych wyjazdów, gdyż konta są pod opieką, a my mamy dodatkowo do nich dostęp przez mobilną aplikacje lub z dowolnego komputera z dostępem do internetu.
Dostęp do aplikacji jest płatny, jednak koszta są zdecydowanie mniejsze niż zakup grzybów na odrobienie strat. Ceny zaczynają się już od KILKUNASTU GROSZY dziennie. Pracuję także nad opcją dostępu do bota za oglądanie reklam, dzięki czemu będzie można korzystać z aplikacji bezpłatnie.
Aplikacja kierowana jest do osób, które regularnie lub tylko na kilka dni potrzebują opieki nad kontem oraz które chcą ułatwić sobie zarządzanie większą ilością kont.
Zainteresowanych zapraszam na fanpage, osoby, które polubią dowiedzą się jako pierwsi o udostępnieniu bota oraz nadchodzących promocjach.
Opublikowano

Dwa posty 10 dni działalności na forum. Fanpage powstał 10 października 2011 a nie ma ani jednego wpisu. Czy tylko mi coś tu śmierdzi?

2sbu2dv.png

Opublikowano

Kiedy bot będzie dostępny?

Dokładnej daty nie znam, gdyż wciąż pracuję nad panelem do zarządzania kontami, realne wydaje się zakończenie koniecznych prac w ciągu tygodnia, ale obiecać nie mogę. Dokładny termin zostanie opublikowany na fanpage'u na kilkanaście godzin przed udostępnieniem aplikacji.

Bot powstał w 2011 roku, jednak forum uruchomiłem dopiero niedawno. Przedtem jedynie ja z niego korzystałem i nie było potrzeby, żeby tworzyć forum, strony, a jedynym panelem zarządzania był phpmyadmin. Wszystko to co teraz widzicie włączając fanpage powstało w ciągu ostatniego miesiąca, starszy jest jedynie kod działający na serwerze.

Opublikowano

Bardzo podoba mi się design bota i nie mogę się doczekać na jego wydanie, ale mam jedno pytanie. Po wydaniu bota zrobisz tak że przez jeden dzień będzie za darmo, żeby każdy mógł sobie przetestować jego możliwości i zdecydować, którego Bota woli bardziej?

Opublikowano

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że płacenie w ciemno, bez przetestowania nie każdemu się podoba i wiele osób przez to rezygnuje.

Na pewno będzie jakiś sposób, aby przetestować bota za darmo, jednak jeszcze nie do końca wiem jak będzie to wyglądało.

Opublikowano

Można by zrobić tak że bota trzeba aktywować kodem, który dostaje się na telefon po wysłaniu sms'a. Sądzę że będzie to prosta i łatwa metoda zapłaty. Oczywiście po ściągnięciu bota w folderze znajdowałby się kod, który aktywuje bota na jeden dzień.

Opublikowano

Z tym raczej byłoby zbyt dożo roboty, najlepiej będzie jak stworzy się aplikację na facebooku i każdy, kto ją otworzy i będzie miał co najmniej 50 znajomych (czyli świeżo założone konta odpadają) otrzymają kod, który będzie można wpisać w odpowiednim miejscu i zacząć testowanie.

Opublikowano

Fakt, SFbot jest darmowy i wielu osobom wystarczy. Jednak jeśli chcesz, żeby działał on 24h na dobę musisz albo mieć włączony cały czas komputer lub np wykupić VPS (80zł/msc to raczej minimum). Dodatkowo SFbot nie posiada wielu funkcji, które SFDroid ma. Porównanie obu programów można znaleźć tutaj.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...